tiistai 11. tammikuuta 2011

ihanat muffinsit

Oon jo kauan ollut rakastunut muffinseihin, ja kaikenlaisia muffinsikuvioisia tavaroita tulee aina haalittua itselle, kun niitä vain vastaan tulee. Viimeisin muffinsi-aiheinen ostos on vaaleanpunainen kangas, josta tulee keittiöpyyhe itselleni. :) Mistään ei oikein tunnu enää löytyvän kivoja pyyhkeitä, joten ne pitää sitten itte tehdä.

Mulla onkin jo entuudestaan kahdenlaiset muffinssi-keittiöpyyhkeet (valkoiset ja vaaleanpunaiset), mutta ne alkaa olla jo parhaat päivänsä nähneitä. :/ Toinen vaaleanpunaisista pyyhkeistä päätyi läppäri-pussukaksi, kun en sellaistakaan mistään löytänyt.



Muffinssi-magneettejakin oon tehnyt useita, suurimman osan niistä oon tosin myynyt pois. Tässä kuitenkin yksi, joka on päässyt jääkaappiani koristamaan.


Tällaiset kangaskassit tein itselleni ja ystävälleni kolmisen vuotta sitten. Tätä kassia varten valmistin itse ekaa kertaa elämässäni kankaanpainantaseulan ja valotin sen. :)


Joululahjaks ystävältä sain käsintehtyä saippuaa. Tuo on niin kaunis, ettei sitä raaski kyllä ikinä käyttää! Tuoksuna sitruuna ja kirsikka.


Tämän ihastuttavan kirjasen ostin ihan hiljattain ja oon koonnut sinne herkullisia leivontareseptejä. Nam!


Tässä vielä herkullinen ohje:

Valkosuklaa-vadelmakuppikakut (12 kpl)


3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl vadelmia

kuorrutus:
100 g valkosuklaata
200 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
2 dl vadelmia
+ koristeeksi vadelmia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri. Sulata rasva ja lisää se maidon kanssa taikinaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi kohmeiset vadelmat. Jos vadelmat ovat isoja, rouhi ne veitsellä pienemmiksi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 15-20 min.

Sulata kuorrutteen suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Lisää sulaneet vadelmat ja sekoita varovasti. Kuorrutteen väri saa jäädä epätasaiseksi. Levitä kuorrute veitsellä kuppikakkujen päälle. Koristele halutessasi vadelmilla. Säilytä kuppikakut jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Herkullista keskiviikkoa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi K!
Sun blogi on tosi söötti. Kiva kun oot alkanut päivittääkin useammin.

-Mari

Isla Olivia kirjoitti...

Kiitti! Ja kiva ko eksyit lukee. :)